Sanders kör förbi Clinton i primärvalet

Bernie Sanders har passerat Hillary Clinton i en rikstäckande opinionsundersökning för första gången under Demokraternas primärval. Samtidigt är nu Sanders den mest populäre presidentkandidaten – republikanerna inräknat.

Fox News opinionsundersökning visade under torsdagen att Sanders stöds av 47 procent mot Clintons 44 procent, rapporterar the Hill.

Sanders har ordentlig medvind i segeln och stödet för honom har ökat med 10 procentenheter sedan Fox News motsvarande undersökning i januari, medan Clintons stöd har minskt med fem procentenheter.

– En sak som är tydlig i vår undersökning – och andras – är att Clinton har förlorat stöd och Sanders har ökat, säger Chris Andrson som assisterat Fox News med undersökningen.

Sanders har ökat sitt stöd hos kvinnliga och vita väljare. Undersökningen visar också att 72 procent av Demokraterna anser att Sanders är ”tillräckligt trovärdig” för att bli president, trots Clintons försök att svartmåla Sanders välfärdspolitik. Sanders är också den kandidat som flest väljare skulle anse sig nöjda med som president, liksom minst antal väljare skulle anse sig ”inte nöjda alls” med.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer