Motståndsforum med internationell touch

Ikväll och imorgon arrangeras Motståndsforum 2016 på ABF-huset i Stockholm. Under fredagen bjuder forumet på internationella gäster som turkiska vänsterpartiet HDP:s vice ordförande Alp Altinörs, Podemos Alex Merlo, och Calvin Priest från stödkampanjen för Bernie Sanders. Under lördagen inbjuds vänstern och sociala rörelser att diskutera hur vi formar ett starkt motstånd mot rasismen och högerpolitiken.

– Vi är väldigt stolta och glada över dessa högintressanta internationella gäster kommer hit och talar för oss utifrån sina perspektiv och erfarenheter, säger Agnes Lou från samordningsgruppen för forumet.

Under fredagskvällen talar Alp Altinörs, vice ordförande i turkiska vänsterpartiet HDP, Alex Merlo från Podemos, Jenny Bengtsson, ordförande i Hotell- och restaurangfacket avdelning 2 och Calvin Priest som kommer direkt från USA och tillhör stödkampanjen för Bernie Sanders. Kiki Nilsénius står för musik.

– Vi hoppas att fredagskvällen ska ge inspiration inför lördagen då vi fokuserar mer på hur vi bygger ett starkare motstånd i Sverige, säger Anges Lou.

Lördagens program innehåller workshops med Altinörs, Merlo och Priest, liksom sessioner om hur asylrätten ska försvaras och lönedumpning undvikas, om bostadspolitik, gemensam välfärd och antifascistisk kamp. Avslutningsvis kommer det hållas ett större möte i plenum där det kommer beslutas om framtiden för ett motståndsnätverk.

Fredag: kl 18-21

Lördag: kl 10-16

Program: https://rottforum.wordpress.com/

Plats: ABF-huset, Stockholm

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer