Motståndsforum med internationell touch

Ikväll och imorgon arrangeras Motståndsforum 2016 på ABF-huset i Stockholm. Under fredagen bjuder forumet på internationella gäster som turkiska vänsterpartiet HDP:s vice ordförande Alp Altinörs, Podemos Alex Merlo, och Calvin Priest från stödkampanjen för Bernie Sanders. Under lördagen inbjuds vänstern och sociala rörelser att diskutera hur vi formar ett starkt motstånd mot rasismen och högerpolitiken.

– Vi är väldigt stolta och glada över dessa högintressanta internationella gäster kommer hit och talar för oss utifrån sina perspektiv och erfarenheter, säger Agnes Lou från samordningsgruppen för forumet.

Under fredagskvällen talar Alp Altinörs, vice ordförande i turkiska vänsterpartiet HDP, Alex Merlo från Podemos, Jenny Bengtsson, ordförande i Hotell- och restaurangfacket avdelning 2 och Calvin Priest som kommer direkt från USA och tillhör stödkampanjen för Bernie Sanders. Kiki Nilsénius står för musik.

– Vi hoppas att fredagskvällen ska ge inspiration inför lördagen då vi fokuserar mer på hur vi bygger ett starkare motstånd i Sverige, säger Anges Lou.

Lördagens program innehåller workshops med Altinörs, Merlo och Priest, liksom sessioner om hur asylrätten ska försvaras och lönedumpning undvikas, om bostadspolitik, gemensam välfärd och antifascistisk kamp. Avslutningsvis kommer det hållas ett större möte i plenum där det kommer beslutas om framtiden för ett motståndsnätverk.

Fredag: kl 18-21

Lördag: kl 10-16

Program: https://rottforum.wordpress.com/

Plats: ABF-huset, Stockholm

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer