Motståndsforum med internationell touch

Ikväll och imorgon arrangeras Motståndsforum 2016 på ABF-huset i Stockholm. Under fredagen bjuder forumet på internationella gäster som turkiska vänsterpartiet HDP:s vice ordförande Alp Altinörs, Podemos Alex Merlo, och Calvin Priest från stödkampanjen för Bernie Sanders. Under lördagen inbjuds vänstern och sociala rörelser att diskutera hur vi formar ett starkt motstånd mot rasismen och högerpolitiken.

– Vi är väldigt stolta och glada över dessa högintressanta internationella gäster kommer hit och talar för oss utifrån sina perspektiv och erfarenheter, säger Agnes Lou från samordningsgruppen för forumet.

Under fredagskvällen talar Alp Altinörs, vice ordförande i turkiska vänsterpartiet HDP, Alex Merlo från Podemos, Jenny Bengtsson, ordförande i Hotell- och restaurangfacket avdelning 2 och Calvin Priest som kommer direkt från USA och tillhör stödkampanjen för Bernie Sanders. Kiki Nilsénius står för musik.

– Vi hoppas att fredagskvällen ska ge inspiration inför lördagen då vi fokuserar mer på hur vi bygger ett starkare motstånd i Sverige, säger Anges Lou.

Lördagens program innehåller workshops med Altinörs, Merlo och Priest, liksom sessioner om hur asylrätten ska försvaras och lönedumpning undvikas, om bostadspolitik, gemensam välfärd och antifascistisk kamp. Avslutningsvis kommer det hållas ett större möte i plenum där det kommer beslutas om framtiden för ett motståndsnätverk.

Fredag: kl 18-21

Lördag: kl 10-16

Program: https://rottforum.wordpress.com/

Plats: ABF-huset, Stockholm

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer