Vem intervjuar SVT i Ukraina?!?!

av Tommy Frost

Hade inte en aning om att SVT redaktionen  numera anser nynazister som demokratiska föredömen och sanningsvittnen. Det visar bara att SVT Rapports okunniga informationsförmedlare allt oftare tycks ägna sig åt ett eget medialt krig mot Ryssland.

Det är som vanligt en Bert Sundström som gång efter annan frotterar sig med ”oppositionella” i Ryssland men märkligt nog aldrig med ”oppositionella” i Ukraina. Inte ens när nu den 4:e oppositionella TV kanalen NASJ ska förbjudas och det inte av ha först granskats av en domstol utan av Ukrainas nuvarande president Volodymyr Zelenskyj.

I Rapport (2022-02-10, 19.30) med SVT Rapports kollega Bengt Norborg får vi av Bert Sundström lyssna till en i Ryssland efterlyst nynazist med namnet Aleksej ”Kolovrat” Koznemjakyn som intervjuas och framstår som det civila Ukrainas utbildningsledare och försvarare i Kiev.

Hur länge är det sedan nazister omhuldades både i Ukraina och Sverige och för den delen i hela Västeuropa. 89 år? Bildningen och det historiska minnet på SVT Rapports utrikesredaktion är tydligen inget att hänga i granen. Men det visste vi som har dessa historiska ”välgörares” illdåd ännu intakt och minnet i behåll.

”Kolovrat” är ett hjul som liknar ett hakkors och symbolen används ofta av nazister. Men vad gör det
när få på SVT Rapport tycks känna till det, eller ens bry sig. Inte ens en korrespondent i Ryssland vars gissningar utgör hans främsta medfödda mentala egenskap. Varför ska tittarna behöva betala för denna historielösa ”information” och detta tillika undermåliga reportage.

Tommy Frost

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Olika sätt att rapportera om fångutväxling

Detta är en berättelse om hur svenska medier vinklar berättelser om fångutväxling mellan Ryssland och Ukraina. Det kan ses som en illustration till artikeln om svenska mediers ensidiga rapportering som beskrivs i den betydligt längre Synapze-artikeln ”Inte bara SVT borde skämmas”. Den 17 oktober genomfördes ett utbyte av fångar mellan Ukraina och Ryssland. Sannamnlagt överfördes […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer