Vem intervjuar SVT i Ukraina?!?!

av Tommy Frost

Hade inte en aning om att SVT redaktionen  numera anser nynazister som demokratiska föredömen och sanningsvittnen. Det visar bara att SVT Rapports okunniga informationsförmedlare allt oftare tycks ägna sig åt ett eget medialt krig mot Ryssland.

Det är som vanligt en Bert Sundström som gång efter annan frotterar sig med ”oppositionella” i Ryssland men märkligt nog aldrig med ”oppositionella” i Ukraina. Inte ens när nu den 4:e oppositionella TV kanalen NASJ ska förbjudas och det inte av ha först granskats av en domstol utan av Ukrainas nuvarande president Volodymyr Zelenskyj.

I Rapport (2022-02-10, 19.30) med SVT Rapports kollega Bengt Norborg får vi av Bert Sundström lyssna till en i Ryssland efterlyst nynazist med namnet Aleksej ”Kolovrat” Koznemjakyn som intervjuas och framstår som det civila Ukrainas utbildningsledare och försvarare i Kiev.

Hur länge är det sedan nazister omhuldades både i Ukraina och Sverige och för den delen i hela Västeuropa. 89 år? Bildningen och det historiska minnet på SVT Rapports utrikesredaktion är tydligen inget att hänga i granen. Men det visste vi som har dessa historiska ”välgörares” illdåd ännu intakt och minnet i behåll.

”Kolovrat” är ett hjul som liknar ett hakkors och symbolen används ofta av nazister. Men vad gör det
när få på SVT Rapport tycks känna till det, eller ens bry sig. Inte ens en korrespondent i Ryssland vars gissningar utgör hans främsta medfödda mentala egenskap. Varför ska tittarna behöva betala för denna historielösa ”information” och detta tillika undermåliga reportage.

Tommy Frost

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer