Vem intervjuar SVT i Ukraina?!?!

av Tommy Frost

Hade inte en aning om att SVT redaktionen  numera anser nynazister som demokratiska föredömen och sanningsvittnen. Det visar bara att SVT Rapports okunniga informationsförmedlare allt oftare tycks ägna sig åt ett eget medialt krig mot Ryssland.

Det är som vanligt en Bert Sundström som gång efter annan frotterar sig med ”oppositionella” i Ryssland men märkligt nog aldrig med ”oppositionella” i Ukraina. Inte ens när nu den 4:e oppositionella TV kanalen NASJ ska förbjudas och det inte av ha först granskats av en domstol utan av Ukrainas nuvarande president Volodymyr Zelenskyj.

I Rapport (2022-02-10, 19.30) med SVT Rapports kollega Bengt Norborg får vi av Bert Sundström lyssna till en i Ryssland efterlyst nynazist med namnet Aleksej ”Kolovrat” Koznemjakyn som intervjuas och framstår som det civila Ukrainas utbildningsledare och försvarare i Kiev.

Hur länge är det sedan nazister omhuldades både i Ukraina och Sverige och för den delen i hela Västeuropa. 89 år? Bildningen och det historiska minnet på SVT Rapports utrikesredaktion är tydligen inget att hänga i granen. Men det visste vi som har dessa historiska ”välgörares” illdåd ännu intakt och minnet i behåll.

”Kolovrat” är ett hjul som liknar ett hakkors och symbolen används ofta av nazister. Men vad gör det
när få på SVT Rapport tycks känna till det, eller ens bry sig. Inte ens en korrespondent i Ryssland vars gissningar utgör hans främsta medfödda mentala egenskap. Varför ska tittarna behöva betala för denna historielösa ”information” och detta tillika undermåliga reportage.

Tommy Frost

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Min politiska självdeklaration

– med avseende på konflikten mellan Ryssland och Ukraina – eller snarare mellan Öst och Väst  Demonisering av kritiker i vår tid Demonisering av individer är ofta ett sätt att slippa ta en diskussion i en viktig sakfråga. Det är ingen ny metod, men den används betydligt mer idag än tidigare. Den första frågan är […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nyhet 1/4: Ryssland blir ordförandeland i FN:s Säkerhetsråd

Dagens mest udda aprilskämt kom från Försvarsmakten Enligt SVT: – Det ser märkligt ut när ett land som Ryssland har åsidosatt många viktiga principer i FN-stadgan nu ska leda arbetet i säkerhetsrådet, säger Kjell Engelbrekt, professor i statsvetenskap på Försvarshögskolan. Ryssland tar över som ordförande i FN:s säkerhetsråd: ”Brist på respekt” | SVT Nyheter På […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer