Ryssland erkänner Donetsk och Luhansk

Efter rekommendation/krav från Duman och efter diskussion i Ryska Federationens Säkerhetsråd har president Putin beslutat att erkänna de två utbrytarrepublikerna. Ett fåtal länder har tidigare erkänt dem och efter Ryska Federationens erkännande kommer det säkert att bli fler. Inbördeskriget i Ukraina utbröt kort efter kuppen i Kiev 2014. Parterna enades under 2015 om Minskavtalet 2 som stöddes av Ryssland, Frankrike och Tyskland. Senare fick det stöd av FN:s Säkerhetsråd. Minsk 2 innehöll regler om eld upphör, ändringar i konstitutionen som skulle möjliggöra relativt oberoende för relevanta områden i östra delen av landet och lokala val. När det genomförts skulle Ukraina återta kontrollen över gränsen till Ryssland. Försök att genomföra Kievsidans del omöjliggjordes av våld från högerextrema nationalister. Senare har Ukraina deklarerat att landet inte kommer att genomföra Minsk 2. Nu efter flera år erkänner Ryska Federationen Donetsk och Luhansk.

Väst kommer nu att gå i spinn i sin propaganda, men det kommer inte att talas om västländers erkännande av Kosovo som bröts loss efter 78 dagars bombning – var så säker!

Kommentar 24/2: Nu har RF attackerat Ukraina. Förkastligt!

Gillade du artikeln? Dela gärna!

One thought on “Ryssland erkänner Donetsk och Luhansk

  1. Efter att USA och EU genomfört en statskupp i Ukraina 2014 och västvärldens (omvärldens) återkommande applåder inför Ukraina-regimens nästan dagliga beskjutning av sina egna medborgare i länen Lugansk och Donetsk kan jag inte annat än säga ett stort Tack till Ryssland och Belarus som tar på sig denna oerhört svåra och otacksamma uppgift att sätta stopp för detta folkmord och NATO:s planer på utvidgning.
    I mina öron ringer fortfarande Andrej Medvedjevs ord om Sovjetunionens avgörande insats i det andra världskriget. ” Vi räddade inte bara oss själva, vi räddade er från er själva”.

    Förvånas inte heller över hur tyst svensk oberoende och opartisk statsmedia agerar när en av statskuppens huvudpersoner Viktoria Nuland tvingas erkänna förekomsten av USA:s biologiska laboratoriers i Ukraina.

    Det vi nu ser är början till en ny världsordning där omvärldens 40 talet länder nu vördsamt tvingas lyssna på vad världens övriga dryga 160 länder anser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Meningsfullt militärt stöd?

Igår kom nyheten om att Nato-lobbyisten Pål J sagt att Sverige skulle skicka vapen, ammunition m.m. till Ukraina till ett värde av 7,1 miljarder kronor. Det är det största enskilda militära stödpaketet från Sverige under det ”fullskaliga” kriget, sammanlagt har Sverige därmed satsat 30 miljarder kr.  Den fråga som uppstår är om det kommer att […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nyhet 1/4: Ryssland blir ordförandeland i FN:s Säkerhetsråd

Dagens mest udda aprilskämt kom från Försvarsmakten Enligt SVT: – Det ser märkligt ut när ett land som Ryssland har åsidosatt många viktiga principer i FN-stadgan nu ska leda arbetet i säkerhetsrådet, säger Kjell Engelbrekt, professor i statsvetenskap på Försvarshögskolan. Ryssland tar över som ordförande i FN:s säkerhetsråd: ”Brist på respekt” | SVT Nyheter På […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer