Stockholm Pride är igång

Eurovision-vinnaren Conchita Wurst invigde under onsdagskvällen Pride-festivalen i Stockholm. Hon framförde sin vinnarlåt ”Rise like a Phoenix” och sin tacksamhet över att få inviga Stockholm Pride. Temat för årets festival är ”vardag” för att lyfta att många hbtq-personer är otrygga i sin vardag.

– Vi vill lyfta att året är längre än den här veckan. Tanken på att hbtq-personer är otrygga i sin vardag är hjärtskärande, säger Sandra Ehne, ordförande för Stockholm Pride till Aftonbladet.

Årets invigningstalare var Nadja Karlsson, styrelseledamot i föreningen Stockholm Pride och transaktivist.

– Queer historia gör ont, jag vet inte hur många häktningsbilder på systrar och bröder jag stirrat på. De har blivit häktade för ”Otukt emot naturens ordning” eller Sodomi, säger Nadja Karlsson.

Kvällen inleddes med Den historiska festen, en musikalisk tidsresa från Stonewall på 60-talet till nutid under ledning av Kayo. Husbandet, gästartister och dansare påminde publiken om den gemensamma kampen för kärlek, lika aktuell då som nu.

Arrangörerna förväntar sig ännu fler besökare än i fjol till årets festival. Biljettpriset har sänkts med 30 procent och flera ny områden har tillkommit i Pride Park.

Hela programmet hittar du på Stockholm Prides hemsida http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Hela-Programmet1/

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer