Stockholm Pride är igång

Eurovision-vinnaren Conchita Wurst invigde under onsdagskvällen Pride-festivalen i Stockholm. Hon framförde sin vinnarlåt ”Rise like a Phoenix” och sin tacksamhet över att få inviga Stockholm Pride. Temat för årets festival är ”vardag” för att lyfta att många hbtq-personer är otrygga i sin vardag.

– Vi vill lyfta att året är längre än den här veckan. Tanken på att hbtq-personer är otrygga i sin vardag är hjärtskärande, säger Sandra Ehne, ordförande för Stockholm Pride till Aftonbladet.

Årets invigningstalare var Nadja Karlsson, styrelseledamot i föreningen Stockholm Pride och transaktivist.

– Queer historia gör ont, jag vet inte hur många häktningsbilder på systrar och bröder jag stirrat på. De har blivit häktade för ”Otukt emot naturens ordning” eller Sodomi, säger Nadja Karlsson.

Kvällen inleddes med Den historiska festen, en musikalisk tidsresa från Stonewall på 60-talet till nutid under ledning av Kayo. Husbandet, gästartister och dansare påminde publiken om den gemensamma kampen för kärlek, lika aktuell då som nu.

Arrangörerna förväntar sig ännu fler besökare än i fjol till årets festival. Biljettpriset har sänkts med 30 procent och flera ny områden har tillkommit i Pride Park.

Hela programmet hittar du på Stockholm Prides hemsida http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Hela-Programmet1/

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer