Stockholm Pride är igång

Eurovision-vinnaren Conchita Wurst invigde under onsdagskvällen Pride-festivalen i Stockholm. Hon framförde sin vinnarlåt ”Rise like a Phoenix” och sin tacksamhet över att få inviga Stockholm Pride. Temat för årets festival är ”vardag” för att lyfta att många hbtq-personer är otrygga i sin vardag.

– Vi vill lyfta att året är längre än den här veckan. Tanken på att hbtq-personer är otrygga i sin vardag är hjärtskärande, säger Sandra Ehne, ordförande för Stockholm Pride till Aftonbladet.

Årets invigningstalare var Nadja Karlsson, styrelseledamot i föreningen Stockholm Pride och transaktivist.

– Queer historia gör ont, jag vet inte hur många häktningsbilder på systrar och bröder jag stirrat på. De har blivit häktade för ”Otukt emot naturens ordning” eller Sodomi, säger Nadja Karlsson.

Kvällen inleddes med Den historiska festen, en musikalisk tidsresa från Stonewall på 60-talet till nutid under ledning av Kayo. Husbandet, gästartister och dansare påminde publiken om den gemensamma kampen för kärlek, lika aktuell då som nu.

Arrangörerna förväntar sig ännu fler besökare än i fjol till årets festival. Biljettpriset har sänkts med 30 procent och flera ny områden har tillkommit i Pride Park.

Hela programmet hittar du på Stockholm Prides hemsida http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Hela-Programmet1/

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer