70 000 fler sjukskrivna med borgerlig politik

Antalet sjukskrivna har ökat med 70 000 personer på fyra år. Och antalet sjukdagar har bara sedan i fjol ökat med 10 procent. Stressrelaterade diagnoser är vanliga och kvinnor är hårdast drabbade.

– Sedan 2010 har vi sett en vändning uppåt i sjukfrånvaron. Länge drevs ökningen av ett ökat inflöde. Men sedan en tid tillbaka har sjukfallen bland de anställda även blivit mer långvariga, säger Laura Hartman, analys- och prognoschef på Försäkringskassan, till Dagens Industri.

Kvinnor är sjukskrivna i betydligt högre utstreckning än män, i snitt 11,5 dagar per år mot 6,4 dagar. De stressrelaterade diagnoserna är vanliga bland kvinnorna enligt Laura Hartman.

Enligt Försäkringskassans prognos för 2014 kommer kostnaderna för sjukskrivningarna öka med 2,8 miljarder kronor. Stress och psykisk ohälsa står enligt Försäkringskassan för den största ökningen, skriver SvD.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer