70 000 fler sjukskrivna med borgerlig politik

Antalet sjukskrivna har ökat med 70 000 personer på fyra år. Och antalet sjukdagar har bara sedan i fjol ökat med 10 procent. Stressrelaterade diagnoser är vanliga och kvinnor är hårdast drabbade.

– Sedan 2010 har vi sett en vändning uppåt i sjukfrånvaron. Länge drevs ökningen av ett ökat inflöde. Men sedan en tid tillbaka har sjukfallen bland de anställda även blivit mer långvariga, säger Laura Hartman, analys- och prognoschef på Försäkringskassan, till Dagens Industri.

Kvinnor är sjukskrivna i betydligt högre utstreckning än män, i snitt 11,5 dagar per år mot 6,4 dagar. De stressrelaterade diagnoserna är vanliga bland kvinnorna enligt Laura Hartman.

Enligt Försäkringskassans prognos för 2014 kommer kostnaderna för sjukskrivningarna öka med 2,8 miljarder kronor. Stress och psykisk ohälsa står enligt Försäkringskassan för den största ökningen, skriver SvD.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer