70 000 fler sjukskrivna med borgerlig politik

Antalet sjukskrivna har ökat med 70 000 personer på fyra år. Och antalet sjukdagar har bara sedan i fjol ökat med 10 procent. Stressrelaterade diagnoser är vanliga och kvinnor är hårdast drabbade.

– Sedan 2010 har vi sett en vändning uppåt i sjukfrånvaron. Länge drevs ökningen av ett ökat inflöde. Men sedan en tid tillbaka har sjukfallen bland de anställda även blivit mer långvariga, säger Laura Hartman, analys- och prognoschef på Försäkringskassan, till Dagens Industri.

Kvinnor är sjukskrivna i betydligt högre utstreckning än män, i snitt 11,5 dagar per år mot 6,4 dagar. De stressrelaterade diagnoserna är vanliga bland kvinnorna enligt Laura Hartman.

Enligt Försäkringskassans prognos för 2014 kommer kostnaderna för sjukskrivningarna öka med 2,8 miljarder kronor. Stress och psykisk ohälsa står enligt Försäkringskassan för den största ökningen, skriver SvD.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer