Första maj i Stockholm

I Stockholm firades första maj traditionsenligt, med start på La Mano. Efter att hela vänstern och arbetarrörelsen visade sin enighet gick demonsranterna till de olika tågen.

Vänsterpartiet drog som vanligt den största folksamlingen. Svårt att uppskatta som vanligt, men Medborgarplatsen var relativt välfylld. Inte riktigt samma tryck som förra året, då ”supervalåret” lockade ut väldigt många demonstranter, men mycket bra stämning. Att vänsterns tåg skulle ha en medelklassprägel, till skillnad från det proletära socialdemokratiska tåget (vilket framförts i SvD), var inget som undertecknad kunde sluta sig till. Samlingen hade en folklig och multikulturell prägel, och vänsterns fackliga föreningar (Handelsvänstern, Postvänstern m.fl.) gick i täten för tåget.

I Rött Forums block, vars tema var solidariteten med det grekiska folket mot EU:s nedskärningspolitik, slöt många upp, vilket var glädjande för alla krafter som vill se mer vänsterenhet på radikal grund. Vid avslutningen var riksdagsledamoten Rosana Dinamarca bejublad huvudtalare.

Även SAC:s tåg drog enligt folk som var på plats en hel del folk till plattan.

Socialdemokraternas tåg var dock en besvikelse. Uppskattningsvis bara lite drygt hälften av förra årets antal slöt upp. 

Länge leve första maj! Länge leve socialismen!

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer