Första maj i Stockholm

I Stockholm firades första maj traditionsenligt, med start på La Mano. Efter att hela vänstern och arbetarrörelsen visade sin enighet gick demonsranterna till de olika tågen.

Vänsterpartiet drog som vanligt den största folksamlingen. Svårt att uppskatta som vanligt, men Medborgarplatsen var relativt välfylld. Inte riktigt samma tryck som förra året, då ”supervalåret” lockade ut väldigt många demonstranter, men mycket bra stämning. Att vänsterns tåg skulle ha en medelklassprägel, till skillnad från det proletära socialdemokratiska tåget (vilket framförts i SvD), var inget som undertecknad kunde sluta sig till. Samlingen hade en folklig och multikulturell prägel, och vänsterns fackliga föreningar (Handelsvänstern, Postvänstern m.fl.) gick i täten för tåget.

I Rött Forums block, vars tema var solidariteten med det grekiska folket mot EU:s nedskärningspolitik, slöt många upp, vilket var glädjande för alla krafter som vill se mer vänsterenhet på radikal grund. Vid avslutningen var riksdagsledamoten Rosana Dinamarca bejublad huvudtalare.

Även SAC:s tåg drog enligt folk som var på plats en hel del folk till plattan.

Socialdemokraternas tåg var dock en besvikelse. Uppskattningsvis bara lite drygt hälften av förra årets antal slöt upp. 

Länge leve första maj! Länge leve socialismen!

GUNNAR WESTIN

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer