Nytt superfiasko för Pegida i Uppsala

Det tyskimporterade antiislamistiska spektaklet Pegida demonstrerade i dag i Uppsala. Denna gång var skaran som samlats för att sprida hatbudskap hela fem personer, anförda av galleristen Henrik Rönnquist. Motdemonstranterna som hade en bred åldersspridning var runt 300 personer och överröstade talarna i princip hela tiden.

Pegida betraktas av större delen av Sverige som ett skämt. Hittills har de knappt lyckats skramla ihop mer än en handfull ”demonstranter”. Motdemonstrationerna har överallt de satt sina fötter varit massiva. I Malmö var de en handfull mot upp emot 5 000 antifasistiska motdemonstranter, i Göteborg möttes de av cirka 1 500 antifascister. I Uppsala var cirka 300 personer på plats för att visa sitt motstånd mot denna grupp vars enda syfte är att ställa människor emot varandra.

– Jag är här för att visa mitt aktiva motstånd mot rasism och fascism. Det är viktigt att vi står upp och inte ger en plattform åt rasistiska grupper utan visar att gatorna tillhör oss, folket, säger demonstranten Anna.

Talkörerna ekade högt under en dryg timme som ”demonstrationen” pågick. Polisen hade spärrat av med kravallstaket långt från ett drygt 20-tal meter från demonstrationen vilket gjorde att de flesta motdemonstranterna knappt ens såg ”talarna”.

Dagen måste beskrivas som ännu ett monumentalt fiasko för Pegida samtidigt som detta turnérande spektakel fortsätter att stärka antifascistiska mobiliseringar runt om i landet.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer