Nytt superfiasko för Pegida i Uppsala

Det tyskimporterade antiislamistiska spektaklet Pegida demonstrerade i dag i Uppsala. Denna gång var skaran som samlats för att sprida hatbudskap hela fem personer, anförda av galleristen Henrik Rönnquist. Motdemonstranterna som hade en bred åldersspridning var runt 300 personer och överröstade talarna i princip hela tiden.

Pegida betraktas av större delen av Sverige som ett skämt. Hittills har de knappt lyckats skramla ihop mer än en handfull ”demonstranter”. Motdemonstrationerna har överallt de satt sina fötter varit massiva. I Malmö var de en handfull mot upp emot 5 000 antifasistiska motdemonstranter, i Göteborg möttes de av cirka 1 500 antifascister. I Uppsala var cirka 300 personer på plats för att visa sitt motstånd mot denna grupp vars enda syfte är att ställa människor emot varandra.

– Jag är här för att visa mitt aktiva motstånd mot rasism och fascism. Det är viktigt att vi står upp och inte ger en plattform åt rasistiska grupper utan visar att gatorna tillhör oss, folket, säger demonstranten Anna.

Talkörerna ekade högt under en dryg timme som ”demonstrationen” pågick. Polisen hade spärrat av med kravallstaket långt från ett drygt 20-tal meter från demonstrationen vilket gjorde att de flesta motdemonstranterna knappt ens såg ”talarna”.

Dagen måste beskrivas som ännu ett monumentalt fiasko för Pegida samtidigt som detta turnérande spektakel fortsätter att stärka antifascistiska mobiliseringar runt om i landet.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer