Forum med chans att träffa Syriza, Podemos och Enhedslisten

I februari gjorde Rött Forum succé som ett sätt att samlas kring hur vänstern och arbetarrörelsen ska möta de utmaningar vi står inför. 18-23 juli blir det en fortsättning där hela vänstern är välkommen att delta. Synapze har talat med Kjell Östberg, en av arrangörerna.

Vad hoppas ni få ut av Rött sommarforum?

– Tanken bakom Rött forum var ju att introducera idén om en bred vänstersamling av den typ som vi sett i länder som Grekland och Spanien. Till årets sommarforum har vi lyckats få hit representanter från Podemos och Syrizas ledning, och från danska Enhedslisten, som blev största vänsterparti i valet i juni. Dessutom kommer Daniel Sestrajcic och Hanna Tomé från Vänsterpartiet i Malmö, partiets mest radikala partiförening. Det ger oss unika möjligheter att få diskutera rykande färska erfarenheter av bygget av vänsterfronter runt om i Europa och hur dessa erfarenheter kan användas i Sverige. Tisdagen 21 juli ägnas åt Grekland där vi också diskuterar hur vi organiserar solidaritetsarbetet med det grekiska folket.

Hur gör jag om jag vill anmäla mig?

– Sommarlägret äger rum i Bottnaryd strax utanför Jönköping 18-23 juli. Information om program och hur man anmäler sig finns på Rött sommarforum 2015 på Facebook. Det går bra att komma enstaka dagar.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Demokrati, yttrandefrihet och rättssamhälle

(Tal på Sergels torg i Stockholm 5/11 2022. Denna version är något längre än det som framfördes på torget.) Mänskligheten står inför ett vägval. Endera väljer vi att satsa på fred mellan världens länder och en rättvis och värdig tillvaro för alla människor eller också låter vi girighet, rovdrift på natur och människor och krig […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Nej till ökat samarbete med Nato – Satsa på FRED

Detta är en version av det tal jag höll på Mynttorget och Sergels Torg 15/12 2020. Först publicerat 2020-12-19. Foto: Jan Strömdahl. Riksdagsmajoriteten har fattat ett mycket farligt försvarspolitiskt beslut. Risken för krig ökar och risken att Sverige blir indraget i kommande konfrontationer mellan stormakterna ökar. Försvarsanslaget ökar med 44 procent mellan 2019 och 2025 […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer