Forum med chans att träffa Syriza, Podemos och Enhedslisten

I februari gjorde Rött Forum succé som ett sätt att samlas kring hur vänstern och arbetarrörelsen ska möta de utmaningar vi står inför. 18-23 juli blir det en fortsättning där hela vänstern är välkommen att delta. Synapze har talat med Kjell Östberg, en av arrangörerna.

Vad hoppas ni få ut av Rött sommarforum?

– Tanken bakom Rött forum var ju att introducera idén om en bred vänstersamling av den typ som vi sett i länder som Grekland och Spanien. Till årets sommarforum har vi lyckats få hit representanter från Podemos och Syrizas ledning, och från danska Enhedslisten, som blev största vänsterparti i valet i juni. Dessutom kommer Daniel Sestrajcic och Hanna Tomé från Vänsterpartiet i Malmö, partiets mest radikala partiförening. Det ger oss unika möjligheter att få diskutera rykande färska erfarenheter av bygget av vänsterfronter runt om i Europa och hur dessa erfarenheter kan användas i Sverige. Tisdagen 21 juli ägnas åt Grekland där vi också diskuterar hur vi organiserar solidaritetsarbetet med det grekiska folket.

Hur gör jag om jag vill anmäla mig?

– Sommarlägret äger rum i Bottnaryd strax utanför Jönköping 18-23 juli. Information om program och hur man anmäler sig finns på Rött sommarforum 2015 på Facebook. Det går bra att komma enstaka dagar.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer