Forum med chans att träffa Syriza, Podemos och Enhedslisten

I februari gjorde Rött Forum succé som ett sätt att samlas kring hur vänstern och arbetarrörelsen ska möta de utmaningar vi står inför. 18-23 juli blir det en fortsättning där hela vänstern är välkommen att delta. Synapze har talat med Kjell Östberg, en av arrangörerna.

Vad hoppas ni få ut av Rött sommarforum?

– Tanken bakom Rött forum var ju att introducera idén om en bred vänstersamling av den typ som vi sett i länder som Grekland och Spanien. Till årets sommarforum har vi lyckats få hit representanter från Podemos och Syrizas ledning, och från danska Enhedslisten, som blev största vänsterparti i valet i juni. Dessutom kommer Daniel Sestrajcic och Hanna Tomé från Vänsterpartiet i Malmö, partiets mest radikala partiförening. Det ger oss unika möjligheter att få diskutera rykande färska erfarenheter av bygget av vänsterfronter runt om i Europa och hur dessa erfarenheter kan användas i Sverige. Tisdagen 21 juli ägnas åt Grekland där vi också diskuterar hur vi organiserar solidaritetsarbetet med det grekiska folket.

Hur gör jag om jag vill anmäla mig?

– Sommarlägret äger rum i Bottnaryd strax utanför Jönköping 18-23 juli. Information om program och hur man anmäler sig finns på Rött sommarforum 2015 på Facebook. Det går bra att komma enstaka dagar.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer