Lafazanis: Vi vill nationalisera bankerna

Den 20 september är det återigen dags för val i Grekland. Det nya antiåtstramningspartiet Folklig enhet går till val på att lämna euron och att nationalisera bankerna.

– Valutan är ett verktyg och ett sätt att genomföra ett progressiv program för landet. Om vi kunde genomföra detta program i euroområdet, skulle vi inte ha några problem. Tyvärr har euroområdet utvecklats till ett tyskt ekonomisk fängelse, som sliter sönder och förstör samhällen, särskilt de svagaste länderna, säger Folklig enhets ledare Panagiotis Lafazanis till radio Alpha, rapporterar tidningen Iskra.

Folklig enhets programförklaring innehåller en rad krav varav de viktigaste är ett stopp för nedskärningarna, lämna euron och nationalisera bankerna.

– Vi är en front som vill göra slut på åtstramningar, bli av med landets nyliberala avregleringar och det nationella slaveriet. Vi vill sätta landet på en ny tillväxtbana, nationalisera bankerna som slår och är ett stort svart hål som absorberar tiotals miljarder utan att bidra något till ekonomin, säger Panigiotis Lafazanis.

Foto: Left.gr

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Missriktade och ineffektiva sanktioner

I Sverige finns det en bred uppslutning bakom hårda sanktioner mot Ryssland motiverade av kriget i Ukraina. Politiker tävlar om att vara tuffast i klassen, särskilt när det gäller att strypa importen av olja och gas. Sanktionspolitiken har en analytiskt svag grund. Den är en form av självbedrägeri. Sanktionspolitiken som beslutats av USA, EU och […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Hur många kommer att dö av sanktioner?

Foto, L Drake. Svaret beror på hur hårda sanktioner som införs mot Ryssland motiverade av invasionen av Ukraina. I några tidigare sanktioner har många människor dött. Ett exempel är sanktioner mot Irak då minst en miljon irakier dog. De dog som en följd av att sönderbombade reningsverk inte kunde repareras pga brist på reservdelar och […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer