Lafazanis: Vi vill nationalisera bankerna

Den 20 september är det återigen dags för val i Grekland. Det nya antiåtstramningspartiet Folklig enhet går till val på att lämna euron och att nationalisera bankerna.

– Valutan är ett verktyg och ett sätt att genomföra ett progressiv program för landet. Om vi kunde genomföra detta program i euroområdet, skulle vi inte ha några problem. Tyvärr har euroområdet utvecklats till ett tyskt ekonomisk fängelse, som sliter sönder och förstör samhällen, särskilt de svagaste länderna, säger Folklig enhets ledare Panagiotis Lafazanis till radio Alpha, rapporterar tidningen Iskra.

Folklig enhets programförklaring innehåller en rad krav varav de viktigaste är ett stopp för nedskärningarna, lämna euron och nationalisera bankerna.

– Vi är en front som vill göra slut på åtstramningar, bli av med landets nyliberala avregleringar och det nationella slaveriet. Vi vill sätta landet på en ny tillväxtbana, nationalisera bankerna som slår och är ett stort svart hål som absorberar tiotals miljarder utan att bidra något till ekonomin, säger Panigiotis Lafazanis.

Foto: Left.gr

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Måtten som styr vården

”Varför gör de på det här viset? Det är ju både dyrt och dåligt?” Så tänkte jag många gånger då jag intervjuat patienter med Hortons huvudvärk om deras väg till vård och var de fastnat i sitt vårdsökande. För patienter (och andra för den delen) finns nu en guide till vården för just Hortons huvudvärk (pdf), men […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer