Ljusmanifestationer för att hedra offren i Trollhättan

I städer runt om i hela landet hölls igår ljusmanifestationer för att hedra de mördade i den rasistiska attacken i Trollhättan. Arrangör var på många håll Tillsammansskapet som kämpar för sammanhållning i samhället.

– kväll har vi stått enade i solidaritet med de drabbade och alla som känner sorg och oro efter vad som hänt. Tillsammans fortsätter vi nu stå upp för trygghet och lokalsamhällen där vi får leva tillsammans på lika villkor, skriver Tillsammansskapet på sin Facebooksida.

Samtidigt som de fruktansvärda dåden i Trollhättan där två personer, en 15-årig elev och en 20-årig elevassistent mördades, fortsätter den rasistiska högerrörelsen sina fega attacker mot flyktingboende. Dessa borde fördömas för vad de är, terroristdåd med syfte att med våld och hot sprida rädsla och påverka politiska beslut. Sverigedemokraterna i Lund lägger samtidigt ut kartor med adresser till flyktingboenden. Och på de rasistiska högersajterna hejas det ivrigt på, Östgötacorrespondensen ger exempel:

Bränn ner allihopa men spika igen dörrar o fönster innan.” ”Härligt folk som fixar detta.” ”Bränn, bränn, bränn.” ”Äntligen gör någon något.” ”Om det nu ska va till någon nytta att bränna ner så får man vänta tills det är fullt, så det kan bli max effekt.” ”Mer bränslen och stickor … det värmer svenska folket.” ”Bränn ner skiten.

I dessa tider får vi inte svara genom rädsla och passivitet utan vi har ett moraliskt ansvar och måste svara genom sammanhållning och organisering. Längtar du efter att aktivera dig? Tveka inte utan sök upp lämplig organisation och bidra till att vända denna skuta rätt, för ett jämlikt samhälle för alla.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer