Ljusmanifestationer för att hedra offren i Trollhättan

I städer runt om i hela landet hölls igår ljusmanifestationer för att hedra de mördade i den rasistiska attacken i Trollhättan. Arrangör var på många håll Tillsammansskapet som kämpar för sammanhållning i samhället.

– kväll har vi stått enade i solidaritet med de drabbade och alla som känner sorg och oro efter vad som hänt. Tillsammans fortsätter vi nu stå upp för trygghet och lokalsamhällen där vi får leva tillsammans på lika villkor, skriver Tillsammansskapet på sin Facebooksida.

Samtidigt som de fruktansvärda dåden i Trollhättan där två personer, en 15-årig elev och en 20-årig elevassistent mördades, fortsätter den rasistiska högerrörelsen sina fega attacker mot flyktingboende. Dessa borde fördömas för vad de är, terroristdåd med syfte att med våld och hot sprida rädsla och påverka politiska beslut. Sverigedemokraterna i Lund lägger samtidigt ut kartor med adresser till flyktingboenden. Och på de rasistiska högersajterna hejas det ivrigt på, Östgötacorrespondensen ger exempel:

Bränn ner allihopa men spika igen dörrar o fönster innan.” ”Härligt folk som fixar detta.” ”Bränn, bränn, bränn.” ”Äntligen gör någon något.” ”Om det nu ska va till någon nytta att bränna ner så får man vänta tills det är fullt, så det kan bli max effekt.” ”Mer bränslen och stickor … det värmer svenska folket.” ”Bränn ner skiten.

I dessa tider får vi inte svara genom rädsla och passivitet utan vi har ett moraliskt ansvar och måste svara genom sammanhållning och organisering. Längtar du efter att aktivera dig? Tveka inte utan sök upp lämplig organisation och bidra till att vända denna skuta rätt, för ett jämlikt samhälle för alla.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Varning för USA:s påverkan på svensk debatt

Atlantic Council – en trojansk häst i Sverige? Den politiska debatten i Sverige har polariserats under det senaste decenniet. Det mediala landskapet domineras av ett fåtal stora ägare och tidningarna har övervägande borgerlig profil. De avvikande rösterna är i stort sett bara små uppstickare. Inom området utrikes- och försvarspolitik finns en tydlig dominans för en […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

MSB om den påstådda påverkan från Ryssland

Debatt 2019-02-12 Om hur svagt underlag det verkar finnas i en så viktig fråga Här på Synapze har vi haft anledning att publicera artiklar om hur politiker, myndigheter och svensk press överdriver hot från Ryssland och om diverse påståenden om ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige. (här, här o här) Jag har haft svårt att se något sakligt grundat […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer